Concert ‘Ageless Garden’ van Mehmet Polat & Alper Kekec

Datum/Tijd
Datum: zondag 14 oktober 2018
Van 14:00 tot 16:00 uur


Concert ‘Ageless Garden’ van Mehmet Polat & Alper Kekec in de Fermerie op 14-10-2018

Mehmet Polat en Alper Kekec geven een concert op 14 oktober 2018 om 14.00 uur in de Fermerie, Deventer. In dit concert spelen Mehmet Polat en Alper Kekec het repertoire van de CD ‘Ageless Garden’.

Dit is de eerste solo CD van Mehmet Polat, met gastmusici uit Turkije, Iran, Afghanistan en Mali. Op deze cd heeft Mehmet 10 eigen composities opgenomen.
Mehmet Polat is een bijzondere ud-speler, die de grenzen van dit eeuwenoude snaarinstrument op verschillende manieren opzoekt. Door zijn eigenzinnige manier van spelen, waarin hij de invloeden van Anatolische volksmuziek, klassieke Ottomaanse muziek combineert met jazz en nog veel meer. Hij ontwikkelde niet alleen een eigen techniek van spelen, maar ontwierp ook een eigen ud met twee extra bassnaren om de reikwijdte van het instrument te vergroten.

Recensies in Moors Magazine en Mixed World Music Magazine:

We kenden Polat al van zijn Mehmet Polat Trio, maar hij speelde ook al samen met Eric Vloeimans en Michel Banabila op het verbazingwekkend mooie album New Land, en daarnaast speelt hij ook in het Andalusisch Orkest. En nu is er het eerste solo-album, Ageless Garden. Dat betekent niet dat je Polat nu in zijn eentje een heel album hoort volspelen, want hij heeft ook een aantal gastspelers uitgenodigd, maar hij componeerde wel alle stukken, en zijn ud speelt zeker de glorieuze hoofdrol, want met dat instrument kan Polat inmiddels alles, van melancholiek zingen tot fel uithalen of hypnotiserende riffs spelen.

Deze muziek is absoluut tijdloos, maar het is tegelijk muziek die je nog nooit eerder gehoord hebt. De tradities zijn zeker terug te horen, maar Polat creëert hier wel degelijk zijn eigen muzikale universum, zijn eigen muzikale tuin. En dat is een tuin waar je met veel plezier een hele tijd in door wilt brengen. De Ageless Garden van Mehmet Polat is een subliem klein meesterwerkje. Warm aanbevolen!

Tijd: 14.00 uur
Entree: € 10,-

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie