Deventer Toastmasters houdt open avond

Datum/Tijd
Datum: maandag 7 oktober 2019
Van 20:00 tot 22:00 uur

Op maandag 7 oktober a.s. heeft sprekersclub Deventer Toastmasters een open avond. De avond belooft te verrassen, te vermaken en te inspireren.

“Wij weten dat een idee, inzicht of denkbeeld alleen dan wordt opgemerkt, als de bedenker het inspirerend overbrengt”, zegt Lysbet Haverkamp, voorzitter van Deventer Toastmasters. “Onze passie is spreken in het openbaar. Een groep toehoorders verrassen, vermaken en inspireren, daar worden we blij van”, vervolgt zij. De club houdt zich twee keer in de maand bezig met de spreekkunst en is onderdeel van Toastmasters International, een organisatie zonder winstoogmerk met afdelingen in 142 landen. Er zijn wereldwijd zo’n 16.000 toastmasterclubs, waarvan de leden bezig zijn met communicatie en leiderschap.

“Stel je voor: geen spreekangst meer. Muisstil, geboeid publiek. Jouw verhaal overbrengen en laten voortleven. Dat zijn punten waaraan we samen werken”, vertelt Haverkamp. Er staat geen deskundige van buitenaf voor de groep; de leden leren van en aan elkaar. “We oefenen niet alleen spreken, bijvoorbeeld in een pitch of een toast, maar ook en vooral luisteren, evalueren, en feedback geven”, aldus de enthousiaste voorzitter.

Toastmasters International heeft ruim 90 jaar ervaring in publiek spreken. De stap naar Nederland maakte de organisatie zo’n 15 jaar geleden. Nu zijn er tientallen clubs, zowel Engels- als Nederlandstalig. Deventer Toastmasters is Nederlandstalig. De club baseert zich op de beproefde methodes van Toastmasters. Elk clublid geeft in zijn of haar eigen tempo speeches en krijgt daarbij feedback op alle aspecten van het spreken in het openbaar. Passie werkt aanstekelijk, volgens Haverkamp: “Elke clubavond is opnieuw een bron van energie. En op de open avond laten we precies zien hoe dat werkt.”

Belangstellenden zijn van harte welkom op maandagavond 7 oktober a.s., inloop om 19:45 uur en start van de avond om 20:00 uur in de Fermerie, Muggeplein 9, Deventer. De bijeenkomst duurt 2 uur. Laat u inspireren tot een volgende stap om uw idee, inzicht of denkbeeld beter over te brengen. De clubleden zijn erg nieuwsgierig. Meer informatie over de club vindt u op de website: https://toastmasters.nl/clubs/deventer-toastmasters

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie