Expositie: Het eenzame landschap

Datum/Tijd
Datum: zondag 30 juli 2017
Van 14:00 tot 17:00 uur

Het eenzame landschap;
het landschap van de eenzaamheid.
De veranderende IJssel verbindt Pieter Leeflang, Marianne de Bakker en Wibo Kosters
De Fermerie, Muggeplein 9 7411NW Deventer
Van 30.06.17 t/m 17.09.17: Gratis entree.

Het IJssellandschap heeft meerdere gezichten. Van tam fietsersland tot ruige buitenwaard, van gestage stroom tot gezwollen waterlichaam. Fotograaf Pieter Leeflang, beeldend kunstenaar Marianne de Bakker en dichter Wibo Kosters deden voor een gezamenlijke expositie onderzoek naar de onherbergzame kant van dit veelzijdige landschap, naar hun eigen ervaringen als vreemdeling in dit, soms desolate, gebied.
De bezoeker dwaalt door fotografische dreamscapes, mag verblijven in eenzame schilderijen en slechts passeren in de poëzie.
Pieter Leeflang fotografeert het IJssellandschap. Pieter gaat daarin steeds verder met het abstraheren van het landschap. Waren de plaatjes eerst nog herkenbaar, nu resteren kleurbanen en golven. Maar toch onmiskenbaar het IJssellandschap. Of juist niet? Het lijkt of het veranderende klimaat ook het IJssellandschap heeft veranderd.
Marianne de Bakker onderzoekt al een poos het desolate landschap; het landschap van haar jeugd. Opgegroeid in een polder aan het getijdengebied van het Volkerak. Zware klei en lange dijken. De mens ontbreekt volledig. De eenzaamheid grijpt je bij de keel en is voelbaar in iedere millimeter en seconde.
Dichter Wibo Kosters groeide op langs de IJssel bij Zutphen, waar hij als kind al de verlatenheid van het landschap ontdekte op struintochten door de uiterwaarden. In zijn poëzie probeert hij de relatie, of het ontbreken daarvan, tussen dit landschap en de bezoeker te duiden.
Het veranderende IJssellandschap verbindt het werk van Pieter, Marianne en Wibo. Zij interpreteren klimaatverandering als de voortdurende uitwisseling van beelden en emoties. Tussen het IJssellandschap en ieder van hen en hen onderling.

30.06.17-17.09.17
Expositie van foto’s (dreamscapes) van Pieter Leeflang, schilderijen en video van Marianne de Bakker en gedichten van Wibo Kosters in de grote zaal van De Fermerie.
De expositie is iedere zondag open van 11.00-16.30 uur (m.u.v. zondag 20 augustus). Daarnaast op afspraak; bel 0685420685.
09.07.17 en 06.08.17: 14.30 uur live muziek
Facebook: De Fermerie

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie