GOOD TIME JAZZ – LIME HOUSE JAZZBAND

Datum/Tijd
Datum: zondag 1 oktober 2017
Van 15:00 tot 17:30 uur

De Limehouse Jazzband is opgericht te Haarlem in 1965. Dit betekent dat de band al meer dan 50 jaar bestaat. Het orkest heeft een uitstekende wereldwijde reputatie als vertolker van de Traditional Jazz en Hot Dance Music uit de jaren ’20 tot ’32 van de vorige eeuw, de z.g. ‘Roaring Twenties’ Een van de hoogtepunten was in het jaar 1972 toen het orkest de eerste prijs behaalde tijdens het “Oude Stijl Jazz Festival” in Breda.
De ‘Limers’ hebben altijd muziek gemaakt voor hun plezier, maar vooral vanaf het jaar 2003 kregen hun optredens meer en meer een internationaal tintje. Zo speelden zij in 2004 tijdens het ‘North Sea Jazz Festival’ en in 2005 op het “Ascona International Jazz Festival” in Zwitserland. Er volgden vele buitenlandse tours door Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Engeland. Het specifieke Limehouse-geluid hoor je vooral in de 3-stemmige “rieten-sectie” en doet de muziek uit de twintiger en dertiger jaren helemaal herleven. Er zijn meerdere LP’s geproduceerd en hun CD’s waren al snel uitverkocht. Deze hebben vooral ook geleid tot veel uitnodigingen op prestigieuze Jazzfestivals.

De bezetting:
Hans Esman -Cornet 1
Fred Horn -Cornet 2 /Arrangementen
Piet Glas -Trombone
Henri Giebels -Alt Sax 1 / Clarinet/ Vocals / Arrangementen / Muzikaal leider
Martin Pieters -Alt Sax 2 / Sopraansax
Jan Vervoort -Tenor Sax / Clarinet
Louis Houët -Piano
Wil van Schaik -Tenor Banjo
Pieter Vos –Tuba / Zakelijk leider
Rob Bakker –Slagwerk / Vocals

Informatie:
www.limehouse-jazzband.nl
https://www.facebook.com/Limehousejazzband
Tel.: +31 33 4622623
          +31 6 44118827
E-mail: pietervos8@gmail.com


Jazz oude stijl. Dat is waarop de bezoekers van de maandelijkse middagen in De Fermerie swingen dat het een lieve lust is. “Het is gewoon enorm genieten”, vertelt René van der Klooster, die samen met zijn vrouw Ria en Han Koerhuis en Marianne de Bakker van De Fermerie de maandelijkse jazzmiddagen organiseert.

Voor meer info of e.v.t. een reservering;
Contact: René van der Klooster
Tel. 06 25 09 31 42
Email: rene.vanderklooster@kpnmail.nl

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie