GOOD TIME JAZZ – QUARTE TICKETS DE SWING

Datum/Tijd
Datum: zondag 7 januari 2018
Van 15:00 tot 17:30 uurHet kwartet met de naam ‘Quatre Tickets de Swing’ is eind 1999 geformeerd en bestaat uit vier musici uit Zwolle en omgeving, allen met vele jaren band-ervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl“ geweest. Het bijzondere karakter van dit genre trok de bandleden sterk aan.

Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingkwintet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt een grote rol speelde door zijn fabuleuze solo-werk. Hierdoor werd de gitaar een erkend solo-instrument, wat het tot op de dag van vandaag is. Maar hij bracht tevens een speciaal ritme en door het gebruik van akoestische gitaren en contrabas ontstond een swing die tegenwoordig bekend staat als “zigeuner-jazz”. Het is trouwens de enige jazzvorm die in Europa is ontstaan en alleen al daardoor bijzonder!

Het beroemde “Quintette”, met daarin ook meesterviolist Stéphane Grappelli, was het huisorkest van de grote Parijse jazzclub “Hot Club de France”. Deze organisatie haalde diverse beroemde jazz-musici uit Amerika om concerten te geven en plaatopnamen te maken, uiteraard ook vele met Django Reinhardt.
Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.

De bezetting van het kwartet is :
Peter Swart – klarinet/saxen/vocals
Georg Lankester – (solo)gitaar
Arthur Siero – gitaar
Eric van Buijsen – bas

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie