GOOD TIME JAZZ – THE FOREST JAZZ BAND

Datum/Tijd
Datum: zondag 5 november 2017
Van 15:00 tot 17:30 uurU heeft ongetwijfeld van de Forest Jazz Band gehoord,een bruisende oude stijlformatie,waarbij het element swing sterk op de voorgrond treedt.
De band is in 1977 opgericht en was vanaf het begin succesvol en heeft in de regio enorme bekendheid gekregen,maar ook daarbuiten wordt het orkest erg gewaardeerd en veel gevraagd.
De Forest Jazz Band speelde in zeer veel jazzclubs en op jazzfestivals, o.a. te Apeldoorn, Eernewoude, Bergen, Apeldoorn, Doetinchem, Arnhem,Utrecht, Langweer, Eindhoven, Heerde, LaagSoeren, Ede, Helmond, Zevenaar, Zutphen, Wageningen, etc.
Tevens swingde de band op de Reunie van Doctor Jazz in Wageningen.
De Forest Jazz Band speelt een stijl,die recht uit het hart komt en de muziek lijkt veel op de muziek van de Eddie Condonformaties. Denk maar aan Edmond Hall, Jack Teagarden, Wild Bill Davison, Bobby Hacket, Eddie Condon en Louis Armstrong.
Deze stijl wordt in Nederland door weinig orkesten gespeeld,omdat deze muziek van de musici enorme feeling en een perfekte timing vraagt,maar het is een stijl,waar je niet bij stil kunt blijven zitten,een stijl,waar je enthousiast van wordt. Creatieve soli, collectieve improvisaties, gedegen arrangementen en spontaan gezongen nummers wisselen elkaar af!
Kortom: de Forest Jazz Band heeft een geheel eigen sound! De leden van de band zijn amateurs,maar echte liefhebbers met de oortjes op de goede plaats. Onder het label van Munich Records bracht de Forest Jazz Band al in 1984 haar eerste L.P. uit.Deze plaat met als titel “Blue and Sentimental “ werd toen in de jazzwereld goed ontvangen.
In 1983 behaalde de band de derde plaats in Vara’s Dixielandcompetitie en in 1984 behaalde het orkest 187,5 punten in de strijd om de Philip Morris Dixieland Award. Er waren gastoptredens o.a. met de overbekende jazzpianist Rob Agerbeek, de Nederlandse zangeres Greetje Kauffeld en de Engelse zangeres Beryl Bryden. Tevens speelde de band voor Koningin Beatrix en prins Claus, toen deze in het Arnhemse Openluchtmuseum op bezoek waren.
Zo zijn er in het bestaan van de band vele hoogtepunten te noemen.
En dat blijft maar zo doorgaan, want de band maakt van elk optreden een hoogtepunt!

Bezetting:
Louis Bink, trompet, trombone
Peter Swart, clarinet, sax
Ton Bos, trombone, trompet, leider
Harald Haverkorn, piano
Marc Muyzer, gitaar, banjo
Ludo Deckers, contrabas
Peter den Boer, drums, vocals

Informatie:
Website THE FOREST JAZZ BAND

Voor meer info of e.v.t. een reservering;
Contact: René van der Klooster
Tel. 06 25 09 31 42
Email: rene.vanderklooster@kpnmail.nl

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie