‘Greyhound Blues Band’ FERMERIE BLUES-ROCK

Datum/Tijd
Datum: zondag 10 juni 2018
Van 15:30 tot 18:30 uur

Deze Drentse bluesformatie bestaat sinds 1991 uit 4 muzikanten die eerder in diverse bands als de Juke Joint Bluesband, Southside Bluesband, Neighbourhood Bluesband en de John Stevens Band speelden, maar in de Greyhound Bluesband hun muzikale ervaringen gebundeld hebben.

De roots van de band liggen voornamelijk in de Chicago en Texas Blues.

De bezetting bestaat uit zanger/gitarist Jon Meyerjon, bassist Martin van der Velde, drummer George Snijder en Michiel Mens hammond.

Ook buiten Nederland is de Greyhound Bluesband met succes op de diverse bluespodia te vinden o.a. in DUITSLAND, BELGIE, FRANKRIJK en ZWITSERLAND.
De band speelde sinds oprichting in 1991 op diverse Bluesfestivals waaronder het North Sea Bluesfestival Emden BRD, Fich Town Bluesfestival Bremerhaven BRD, Osnabruck Bluesnight BRD, Nuit du Blues Sarreguemines Frankrijk, Bluesfestival Hoogstraten België en met B.J. Hegen op de Rhythm & Bluesnight Oosterpoort Groningen, tevens stond de band op het programma van een aantal gerenommeerde Jazzfestivals als de Jazz Drie Daagse Amersfoort, Jazzfestival Herford BRD en het Duke Town Jazzfestival in Den Bosch.
Naast de reguliere optredens is de band regelmatig als begeleidingsband van internationale bluesmuzikanten op de podia te vinden, zo begeleidde de Greyhound Bluesband onder andere GUITAR CRUSHER, CHICAGO BOB NELSON, LOUISIANA RED, HENRY GRAY, GENE CONNERS, EB DAVIS, CURTIS KNIGHT, RL BURNSIDE, ARON BURTON, JAMES HARMAN, GENE TAYLOR, BIG DADDY WILSON, BIG BONES, JAKE DAWSON, MICHAEL DOTSON,BONEY FIELDS,TINO GONZALES, MEMO GONZALEZ, JULIUS E. GREEN,DOUG JAY, KIM KAHR, SON McGAULEY, TOLLAK OLLESTAD,PHIL SPEAT, LEON BLUE, ARCHIE LEE HOOKER, OSCAR BENTON, HANS DULFER en ROSA KING.

Discografie:

1996; Doggone Blues, live at the lost horizon.
1997; Doggone II.
1999; Take it or leave it (met E.Davis and W.Pollack).
2001; Doggone it!
2003; Make Room For The Blues
2004; Greyhound Blues band
2008; Blues Rhythm and Love
2012; Two decades of doggone blues
2012; You can still take it or leave it (re-release)
2013; Good blues to you
2014; Doggone blues live
2016; What you see is what you get
2017; Doggone Live on Radio Bluesworld
2017; The Doggoners Blues Out

Locatie
De Fermerie

Kaart wordt geladen...

Categorieën


Voel je thuis bij de Fermerie